Ads Top

'ABN AMRO koploper in digitale transformatie'

ABN AMRO is klaar voor de digitale transformatie. Dat blijkt uit een omvangrijk en onderzoek van het Financieele Dagblad en Vlerick Business School naar digitale transformatie bij de 200 grootste Nederlandse bedrijven. Uitkomst: ABN AMRO loopt op kop.

Afgelopen weekend verscheen bij het FD een grote bijlage waarin het onderzoek uitgebreid werd uit de doeken werd gedaan. ABN AMRO eindigde als koploper in Nederland op het gebied van digitale transformatie. In de divers samengestelde lijst wordt de bank gevolgd door achtereenvolgens KPN, Vopak, Wolters Kluwer en GrandVision.

Op de deelterreinen van digitale transformatie scoort de bank ook goed. In de categorie Managementpraktijk wordt een tweede plaats behaald, net als bij de categorieën Talent en bij Bedrijfsprocessen. Op het gebied van Cultuur pakt ABN AMRO weer de eerste plaats. Met cultuur wordt bedoeld dat er ruimte wordt gemaakt om te experimenteren en dat de klant centraal staat in het proces. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ABN AMRO in de categorie Financiële Dienstverlening als hoogste scoort.

Vlerick hanteert zes hoofdcriteria bij haar beoordeling. Op alle zes de criteria wordt goed gescoord door ABN AMRO. "Tegelijkertijd zijn er een paar veranderingen ingezet die ook een grote bijdrage leveren aan deze uitverkiezing", stelt Frank Verkerk. Chief Digital Officer bij ABN AMRO. "Bijvoorbeeld de draai die een paar jaar geleden is ingezet naar agile-werken. Daarnaast is belangrijk dat we bij de ontwikkeling van onze innovaties de klant aan tafel hebben, zodat we altijd zeker weten dat we het voor hen ontwikkelen en niet voor onszelf."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.